5 razlogov za obisk doline Soče to poletje

Click here for an English version of this text

Meeting Mountains nismo edini obsedeni s Slovenijo. Revija Forbes je Slovenijo uvrstila med 20 najboljših krajev za potovanje do leta 2021. Revija Conde Nast Traveler je zeleno državo razglasila za "Najboljšo počitniško destinacijo 2021". Slovenija je evropska gastronomska regija 2021, dolina Soče pa je bila leta 2008 celo nagrajena z evropsko destinacijo odličnosti.

1.jpg
woman in front of Soča Valley

Tu je naših pet razlogov, zakaj bi morali letos obiskati dolino Soče:

1: Narava

Divje gore, bučeči slapovi, globoke jame, turkizno modre reke, zelena polja in gozdovi, pisane divje rože. Široka biotska raznovrstnost. Čist zrak. Sredozemsko podnebje. Botanični vrtovi. Nacionalni park.

IMG_3493+2.jpg
_DSC4738.jpg+.jpg

2: Kuhinja

Izdelovalci sira za vsakim vogalom. Palačinke iz planinskih koč. Soška postrv v reki. "Slovenska Toskana" oddaljena manj kot uro stran. Pikniki ob reki. Slikovite malice na pohodniških postankih. Okušanje tipičnih žganj v sosednji vasi. Slovenska kuhinja je mešanica avstrijske in italijanske - pica, gobova juha, polenta, sir, palačinke, njoki. Visoka in kmečka kuhinja . Mikropivovarna za pivo in mikropražarna za kavo.

Mountain hut sunrise pancakes

Mountain hut sunrise pancakes

Soča trout with almonds and spinach potatoes

Soča trout with almonds and spinach potatoes

Hiša Franko appetizer.

Hiša Franko appetizer.

IMG_20200821_213248_134.jpg

3: Dejavnosti

V redu… Rafting, kajak, zipline, kanjoning, gorsko kolesarjenje, skydiving, jadralno padalstvo, plezanje, pohodništvo, jahanje, muharjenje, jamarstvo, SUP, joga, lov na tartufe, degustacija vin, britje ovac, degustacija sira in majska smuka! Uf, to je bilo vse v eni sapi!

IMG_2851.jpg
_DSC9646.jpg
IMG_3483-2.jpg

4: Kultura

Slovenci so odlični rokodelci, skrbno negujejp svoje čudovite vrtove, sami izdelujejo žganje in uporabljajo kožuhe lokalnih bovških ovc. Zgodovina regije sega od rimskih naselij do krvavih bitk med prvo svetovno vojno. Sodobna kultura vključuje glasbene festivale, bovški maraton in en nočni klub - Črna Ovca. Kultura spoštuje trajnostne in tradicionalne metode pridelave in porabe. Uživajte v čaja iz ročno nabranih cvetov!

63db96e5b7a4f18ec69d7973feb9146d.jpg
_DSC9600.jpg
_DSC2482.jpg

5: Čista sprostitev

Počivajte v senci drevesa ob slapu. Sprostite se ob masaži našega maserja Bovec Massage. Uživajte v osupljivem sončnem vzhodu iz planinske koče. Veslajte po reki ob sončnem zahodu. Stopite v vroč jacuzzi, vgrajen v naravo.ali pa preprosto preživite dan zleknjeni na zelenem polju, opazujoč oblake, ki gredo mimo.

IMG_3021.jpg

Ok, grem! Kje pa je?

Dolina Soče leži 2,5 ure severovzhodno od Benetk, pod vrhovi Julijskih Alp. Med obiskovalci je najbolj priljubljena poleti, in sicer med junijem in avgustom. Neverjetno lepa pa je tudi dva meseca pred in po glavni turistični sezoni.

Meeting Mountains ustvarja izredne zasebne ture po dolini Soče. Naša posebnost je v tem, da uspemo združiti vse zgoraj našteto v en sam brezšiven tok. Primer: pohod na goro, pristanek z jadralnim padalom in uživanje lokalnega sira, medtem ko sedimo na ovčji koži ob turkizni reki. Več odgovorov o dolini Soče lahko poiščete v rubriki FAQ ali Create Your Own in nam dovolite, da vam pomagamo pri načrtovanju.

Upamo, da se vidimo to poletje!

Johannes Bergfors

Johannes Bergfors is the founder of Meeting Mountains. In 2017 he was comfortable in a soft couch, behind a flaming pan and outside of a flying aircraft - but not sleeping in a tent. That needed to change and he moved to the Soča Valley.


Previous
Previous

5 Reasons to Visit Soča Valley (Slovenia) This Summer

Next
Next

The buzzing sounds of Slovenia